Suroviny

  • 1/2 litru vody
  • zeleninový bujón (3 Kč)
  • 3 krajíce tvrdého chleba (3 Kč)
  • 1 vejce (2,50 Kč)
  • 1dcl mléka (1 Kč)
  • 1 lžička kmínu, sůl, pepř, majoránka (0,40 Kč)
  • lžíce sádla

Postup přípravy

Příprava je natolik jednoduchá, že by s ní neměl mít problém ani ten, kdo běžně vůbec nevaří.

Do vody dáme zeleninový bujón a přidáme lžičku kmínu. Dva krajíce nakrájené na kostičky vaříme až do rozvaření. Aby byla lepší konzistence, je dobré použít po deseti minutách tyčový mixér.

Poté přidáme vejce s mlékem a lisovaným česnekem. Třetí krajíc chleba nakrájíme opět na kostičky, ale osmahneme ho na sádle jako krutony. Ty poté přidáme společně s pažitkou jako ozdobu.