Masové koule v hořčičném sosu

45 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 ks velké navinulé jablko
  • 1 špetka chilli
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce kremžská hořčice
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 1/3 lžičky kari
  • 300 ml hovězí vývar
  • 1 ks velká cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • sůl
  • cukr
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 400 g mleté maso
  • 1/8 l mléko
  • mletý černý pepř
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • 50 g cibule

Postup přípravy

Mleté maso, strouhanku, mléko, vejce, nastrouhanou cibuli, sůl a pepř smícháme. Masový vývar přivedeme k varu a z masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule, které vložíme do vroucího vývaru. Při mírné teplotě uvaříme doměkka. Cibuli i jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na malé kostičky. Na másle zpěníme cibuli, zahustíme moukou, přidáme jablko a podusíme. Z vývaru vyjmeme uvařené masové koule a samotný vývar smícháme s hořčicí, smetanou, kari kořením a špetkou chilli koření. Přilijeme k cibulce s jablkem a 10 minut společně povaříme. Poté podle chuti hořčičný sos opepříme, přisolíme a případně trochu osladíme. Masové koule vložíme do omáčky a prohřejeme. Masové koule v hořčičném sosu podáváme třeba s bramborem vařeným ve slupce nebo s rýží.