Dušené hovězí maso v zelenině

75 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 ks malá petržel
  • 1 ks malý celer
  • 3 větvičky čerstvý tymián
  • 200 g slanina
  • 300 ml hovězí vývar
  • 2 ks bobkový list
  • 1 palička česnek
  • 1000 g hovězí kližka
  • 200 g červená cibule
  • 1 konzerva loupaná rajčata
  • 1 ks mrkev
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olej

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou. Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.