Pečená nutrie, svíčková s knedlíkem

120 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 nutrie (nebo králík)
  • hrnek vody
  • 3 bobkové listy
  • celé nové koření
  • celý pepř
  • trochu vegety
  • sádlo
  • 2 balíčky mražené zeleniny pod svíčkovou
  • trochu mléka
  • 1 žlutá smetana
  • mouka na zahuštění

Postup přípravy

Omytou nutrii naporcujeme, okořeníme vegetou a zlehka osmahneme na sádle, aby se maso zatáhlo a vevnitř zůstalo pěkně šťavnaté. Na dno pekáče nasypeme zeleninu, podlijeme vodou a na zeleninu naklademe osmahnutou nutrii. Do vajíčka na koření dáme pár kuliček pepře, nové koření a bobkové listy. Vajíčko vložíme mezi maso. Takto připravené maso vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu (dle tloušťky masa). Po upečení maso vytáhneme do druhé poloviny pekáče, trochu podlijeme vodou a dáme ještě do trouby, aby se dopekla kůrčička. Z druhé poloviny pekáče vytáhneme koření a zeleninu dáme do hrnce. Lehce necháme přejít varem a zalijeme smetanou. Z mléka a mouky uděláme zásmažku a zahustíme. Zeleninu přivedeme k varu a zvolna vaříme, až nebude cítit mouka. Dle chuti osolíme.