Suroviny
- 170 g lískových oříšků
- 100 g moučkového cukru
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 žloutek
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Lískové oříšky opražíme při 210 °C (asi 10 minut). Z opražených oříšků odstraníme slupky. Poté oříšky namočíme do horké vody na 30 minut. Mezitím smícháme sypké suroviny: mouku a cukr a poté do nich zapracujeme máslo, žloutek a oříšky obalené v mouce. Z těsta vyválíme 4 válečky, které necháme v lednici ztuhnout. Válečky krájíme na asi 0,5 cm silné plátky - kolečka. Kolečka dáváme na pečící papír. Pečeme při 180 °C asi 14 minut. Ještě horké obalujeme v cukru.
Oříškové suchárky Oříškové suchárky