Marmelády - domací delikatesy

Informace o knize historie, receptury a tajemství středomořské stravy

  • Jazyk: čeština
  • EAN: 9788073716981
  • ISBN: 978-80-7371-698-1
  • Spisovatel: neuveden
  • Nakladatel: SUN
  • Rok vydání: 2014
  • Počet stran: 10
  • Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
  • Výška: 380,0 (mm)
  • Šířka: 270,0 (mm)
  • Tloušťka: 0,0 (mm)
Obvyklá cena:
173 Kč

Popis

Tradiční středomořská strava je typem stravy, která i přes značnou různorodost a místní odlišnosti spojovala a částečně dodnes spojuje národy žijící na pobřeží Středozemního moře. Pojem „středomořská strava“ je třeba chápat komplexně jako propojení stravy a životního stylu, způsobu stravování a jeho pozitivního vlivu na zdraví člověka, zejména pokud jde o prevenci kardiovaskulárních chorob. O mimořádném významu tohoto výživového modelu svědčí i fakt, že v listopadu 2010 organizace UNESCO zařadila „středomořskou stravu“ na seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva. Kniha není jen pojednáním o ideálním způsobu stravování, ale přináší rovněž řadu starých i nových receptů středomořské kuchyně.